En hel människa - framsida

”En hel människa och ändå chef” handlar om att själv kunna analysera sina egna styrkor och begränsningar. Det går alldeles utmärkt att vara chef och ändå långsiktigt förbli en hel människa. Bara man har de insikter som behövs för att veta att man är på rätt väg.

Många chefer mår dåligt i sina yrkesroller och skulle egentligen göra både sig själva och oss andra en tjänst om de slutade försöka chefa. Så många miserabla människoöden där individer inte själva förstått att de varit på väg mot sin egen personliga undergång. Många av dessa chefer hade bara behövt förstå att de själva kunde ha förändrat sin egen situation och därmed undvikit det dåliga som drabbade dem.

Boken kom till utifrån mina egna erfarenheter som chef och av att själv ha haft ett antal chefer. Jag hämtade också en hel del inspiration från tidigare kollegor i olika ledarroller. Det som ständigt återkom var många chefers bristfälliga ledaregenskaper. I många fall handlade det bara om inkompetens och i andra fall var det en total avsaknad av förmåga att leda andra.

Självklart finns det massor av bra chefer också och jag har haft förmånen att träffa en del av dem. Gemensamt för dessa bra chefer är att de har haft de grundförutsättningar som en välfungerande chef bör ha. Integritet, självinsikt och ett prestigelöst förhållningssätt till sig själva. ”

Boken påvisar ett sätt att vara chef och ledare med allt vad det innebär, utan att trasas sönder av omständigheter som förr eller senare drabbar alla verksamheter. Jag påstår inte att den här boken är den enda vägen till ett fungerande ledarskap men den är definitivt en hjälp för alla som vill förstå de grundläggande kunskaper som alla människors liv borde bygga på.

Beställ boken HÄR
ISBN: 9789187669880